Mandalina Tatlı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur malzemesini bir kapta karıştırın. Hamur toplanmayıp ekmek kırıntısı gibi kalırsa, bir çorba kaşığı soğuk su ekleyin. Yağladığınız kelepçeli kalıbın dibine hamuru yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada mandalinaları püre haline getirin. Üzerine tozşeker, yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekersiz kremayı ilave edip karıştırın. Fırında pişen tabanın üzerine bu malzemeyi dökün. Fırının derecesini 200'e çıkarıp yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Sonrasında fırından çıkarıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...