Kupta Çilek Rüyası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, toz şeker, damla sakızı, un ve nişastayı derin bir tencereye alıp, karıştırarak pişirin. Kıvamlı bir hal alınca, 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebiyi karıştırarak soğutun. Krem şanti ekleyip, çırpın. Çilekleri temizleyip doğrayın. Muhallebinin yarısını kuplara veya bardaklara pay edin. Üzerlerine doğranmış çileklerin yarısını ve susamlı antep fıstıklı krokanların yarısını yerleştirin. Kalan muhallebiyi üzerlerine paylaştırın. Kalan çilek, susamlı-antep fıstıklı krokanla süsleyin. Bal döküp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...