Kirazlı Clafoutis
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Mikser yardımıyla yumurta sarılarını toz şekerle birlikte çırpın. Üzerine vanilya, süt, oda sıcaklığında tereyağı ve un ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını tuzla kar haline gelene dek çırpıp hamura ilave edin. Arzuya göre 2-3 adet küçük boy fırın kabını veya büyük fırın kabını yağlayın. Kirazları fırın kabına serpiştirin. Üzerine hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene
dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL