Aşure

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Aşurelik buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayın suyunu süzüp, üzerine su ekleyin ve ocağa oturtun. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Aşurelik buğday yumuşayınca üzerine toz şeker, nohut, kuru fasulye, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve kuş üzümü ekleyin. Birlikte yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerine nar tanesi, kıyılmış antep fıstığı ve tarçın serperek soğuk ya da sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun ..

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...