Kestaneli Armut Tarifi

Sofralarınızı süslüyecek marifetinizi konuşturacak fındık ezmesi karışımlı kestane şekerli enfes tatlı... Kestaneli armut tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armutların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın. Fırın tepsisine aralıklı yerleştirip, çekirdek yataklarına balı pay edin. Üzerlerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yumuşayana dek pişirin. Fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Ayrı bir yerde kestane püresi, limon suyu ve fındık ezmesini karıştırın. Karışımı armutların çekirdek yataklarına pay edin. Üzerine kestane şekeri yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...