Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk bayat ekmek
    180 gram tereyağı,
    4 çorba kaşığı toz şeker
    2 çay kaşığı tarçın,
    3 su bardağı süt
    2 paket vanilya aromalı dolgu kreması
    Elma püresi için:
    1 kg elma
    Yarım su bardağı su
    2 çay kaşığı tarçın,
    2 çorba kaşığı toz şeker
    4 adet karanfil
Elma püresi için elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayın. Su, tarçın, toz şeker ve karanfil ekleyip iyice pişirin. İçinden karanfilleri çıkarıp blenderden geçirin. Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde ekmeği rondodan geçirip kenara alın. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine toz şeker, tarçın ve ekmek ilave edip altın sarısı renk alana dek kavurun. Süt ve dolgu kremasını iyice çırpıp kenara alın. Kelepçeli bir kalıbın altını yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine kavrulmuş ekmeğin 1/3'ünü yayın. Sıra ile dolgu kremasının yarısını, ardından elma püresinin yarısını ekmeğin üzerine yayın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste, kalan kavrulmuş ekmeği serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.