Fırında Tarçınlı Elma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hurma, fındık, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 3-4 çorba kaşığı suyu tencereye alıp, 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Elmaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın. Kararmamaları için limonla ovalayın. İçlerini hurmalı karışımla doldurup, üzerlerine oda sıcaklığındaki tereyağını sürün. Fırın kabına yerleştirip, 1 çay bardağı su ekleyin. Elmaların üzerine yarım tatlı kaşığı tarçın ve tozşeker serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Krema ile servis yapın.
Afiyet olsun ..
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL