Çilekli Tatlı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, un, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye koyun ve muhallebi gibi pişirin. Tercihen fırın tepsisine bol hindistan cevizi koyarak tüm tabanına dikkatlice yayın. Açık kalmamasına özen gösterin ki muhallebi yapışmasın. Pişirdiğiniz muhallebi ılınınca tepsiye dökün ve hindistan cevizinin üzerine yayılmasını sağlayın. Buzdolabına alın ve bekletin. Bu arada krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve derin dondurucuda 5-6 dakika beklettikten sonra, muhallebinin üzerine ince bir kat şeklinde yayın. Tepsiyi servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra muhallebiyi kare halinde kesip, servis tabağına koyun. Alt karenin üzerine bir kaç dilim çilek yerleştirin ve tepsiden bir kare daha alıp hindistan cevizli tarafı yukarı gelecek şekilde ters yüz ederek çileklerin üzerini kapatın. Bol hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL