Çikolatalı Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurma kabına unu boşaltın ve ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağı, maya, süt, toz şeker ve tuz ilave edin. En son damla çikolata ve ceviz katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 45 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Ekmekleri yağlanmış tepsiye dizin ve 15-20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ekmekler soğuduktan sonra üzerlerine hazır beyaz çikolata sos gezdirin. Pasta şekerlemesi ile süsledikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun ...
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL