Aromalı Çikolata Topları
Kendi çikolata toplarınızı yapmak artık bu tarifle çok kolay
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını kalın tabanlı bir tavanın içine alın. Erimeye başladığında krema, kakao, aroma ve balı ekleyip spatulayla hızlıca karıştırın.
-
2
Homojen bir hale gelen karışımı hızlıca bir kabın içine alıp oda ısısında ılınana kadar bekletin. Kabin üzerine bir kağıt havlu kapatıp kabın kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
-
3
En küçük boy dondurma kaşığını derin dondurucuda bekletin. 1 saatin sonunda çikolatalı karışımı dondurma kaşığı ile şekillendirip pürüzsüz kıvamlı çikolata topları hazırlayın. Bolca kakaoya bulayın.
-
4
Bekletmeden servis yapın. Bekletmek istediğiniz zaman da kapaklı bir kabın içinde buzdolabında 2 hafta süreyle saklayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL