Patlıcanlı Gül Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, tuz, yumurta ve limon suyunu harmanlayın. Sert bir hamur elde edene kadar süt ilave edin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Ayrı bir yerde tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın. Bu karışımın üçte birini, elinizle yuvarladığınız hamur parçalarının üzerine iyice sürün. 30 dakika dinlenmeye bırakın. Patlıcanların kabuklarını soyup, kalan yağ karışımının yarısında soteleyin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Dinlenen hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İki hamurun arasına artan yağ karışımını sürüp üst üste yerleştirin. Elinizle çekerek, zar gibi olana dek inceltin.Ortadan ikiye katlayıp (D) şekli verin. Uzun kenarına harcın yarısını yayıp rulo yapın ve gül şekli verin. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi değişene kadar pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.