Otlu Poğaça

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta çırpılır, yoğurt, oda sıcaklığında yumuşamış margarin,sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Tuz, kabartma tozları ve un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Dere otu ve ince rendelenmiş havuç ekleyip hamuru 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
    Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içerisine beyaz peynir koyarak şeklini verip, yağlanmış tepsiye diziyoruz, Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...