Ceviz Likörü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAM olgunlaşmamış cevizleri yeşil kabuklarıyla birlikte ortadan ikiye kesip, kavanozun içine atın. Cevizlerin üzerine, kavanozun ağzına gelecek kadar tozşeker ilave edin. Kapağını kapatıp, iyice sallayarak tozşekerin cevizlerin arasına girmesini sağlayın. Ara ara kavanozu sallayarak, 2 hafta dinlendirin. Suyunu süzüp, ayrı bir yere alın. Kavanoza, süzdüğünüz su kadar saf alkol koyun. Suyu ve kavanozu buzdolabında 2 hafta daha bekletin. Alkolü süzüp, diğer su ile karıştırın. 1-2 saat dinlendirip, servis yapın.
.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL