Yumurtalı Bamya Kızartması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış ve 1 cm kalınlığında doğranmış bamyayı ilave edin. Tuzunu da ayarlayıp kavurmaya devam edin. Bamyanın yağını süzün ve fırına dayanıklı bir kabın içine yayın. Bir kase içinde yumurtaları, unla beraber topak olmayacak şekilde çırpın. Bamyanın üzerine çırpılmış yumurtaları gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kırmızıbiber serperek, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...