Yufkalı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğüslerini tencereye koyup, tuzlu suda haşlayın. Bu arada yufkaları yapışmaz yüzeyli tavada ya da sac üzerinde kızartıp, incecik kesin. Kenarlı tepsiye ya da yayvan bir güvece yufkaları yayın. Haşlanan tavuğu da didip, haşlanmış nohutla beraber yufkaların üzerine yayın. Tavuğu haşladığınız suya dövülmüş sarmısakları ekleyin. Tavuk etlerinin üzerine suyu gezdirin. Tereyağını eritip, pulbiberi yağda yakın ve yufkaların üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...