Yengeç Kek, Kekikli Domates ve Tartar Sos ile

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YENGEÇ keki hazırlamak için öncelikle sebzeleri ve yengeci ince ince doğrayın. Çok az yağ ile önce sebzeleri daha sonra yengeci birkaç dakika kavurun. Daha sonra, soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra iyice karıştırıp köfte şekli verin. Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa batırın. Kızgın yağda iki yüzünü de pembeleşene dek kızartın. Sos için turşuyu incecik doğrayın. Yarım çorba kaşığı kapari, 2 çorba kaşığı mayonez, yarım limonun limon suyu ve ince kıyılmış dereotu ile karıştırın. Servis tabağına bol yeşillik yerleştirin. Üzerine yengeç kek oturtup, sosu yerleştirin. Üzerine bir adet yengeç kek yerleştirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...