Yağda Tavuk Föndü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MARİNAT için soğanı rendeleyip, sarmısağı dövün. Tuz hariç tüm malzemeyi etle karıştırıp 12 saat buzdolabında marine edin. Fondü kabının içini ortadan ikiye böldüğünüz sarımsak ile ovun. Fondü kabı boşken altını yakıp 15 dakika ısıtın. Sıvıyağı kızdırıp, fondü kabına boşaltın. Tavukları dolaptan alıp tuz ekleyin. Fondü çatalınıza bir parça tavuk alarak kabın içine koyun. Piştikten sonra arzunuza göre hazırladığınız soslar eşliğinde yiyebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL