Tembel Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Gerdanı bütün olarak tencereye koyun ve tuzlu suda kaynatın. Kaynarken üzerinde oluşan köpüğü alın. Pişen gerdana ayıklanmış soğanları bütün olarak ilave edin. Soğanlar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın.
    Eti kemiklerinden ayırın ve bir kenara koyun. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup, incecik kıyın.
    Tencerenin dibine patlıcanı yayın ve üzerine eti yerleştirin. Çok az su ilavesi ve tuzla birlikte kısık ateşte 10 dakika pişirin. Üzeri için tereyağını eritip, pulbiber ekleyin. Daha sonra tembel kebabın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...