Tavuklu Kadayıf Havuzu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TEREYAĞINI eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Hafifçe harmanlayarak tereyağını kadayıfa yedirin. 30 cm çapındaki fırın kabını yağlayıp, kadayıfı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
    Tavuk bagetleri, kesmeşeker ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu süzdürüp kadayıfın ortasına, kemikli
    kısımları ortaya gelecek şekilde yerleştirin. Tavuk bagetlerin haşlama suyunu kadayıfın üzerine gezdirin.
    Kıyılmış sarmısağı yoğurtla karıştırın. Sosu hazırlamak için, pulbiberi sıvıyağda kızdırın. Daha sonra salçayı ekleyip, 1-2 saniye karıştırın. Kadayıfın üzerine önce sarmısaklı yoğurdu daha sonra sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...