Tavuklu Dürüm
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABUKLARINI soyduğunuz 1'er adet kabak ve kırmızı biberi fırında yumuşayana kadar pişirin. 1 adet patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyun. Sebzeleri zeytinyağı, limon suyu, parmesan peyniri ve tuz ile birlikte blenderden geçirin. Kalan sebzeleri dilimleyerek ızgara yapın. Diğer tarafta marine için zeytinyağı, soya sosu, kekik, hardal, pulbiber ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Uzun şeritler halinde doğradığınız tavuk göğsünü bu sosa bulayıp 2-3 saat beklettikten sonra ızgara yapın. Parmesan peynirli sosu lavaş ekmeğine sürün. Üzerine ızgara yaptığınız sebzeleri, en üste de tavuk göğsünü yerleştirip rulo şeklinde sarın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL