Tavuk Etli Kereviz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk göğsü kuşbaşı doğranıp, orta kararda haşlanır. Piyaz şeklinde doğranan az zeytinyağında sotelendikten sonra üzerine kuşbaşı doğranmış patateslir, tavuklar eklenir ve pişmeye bırakılır. Diğer taraftan kerevizler kuşbaşı şeklinde doğranır kısık ateşte pişen diğer malzemelerin üzerine tuz ,karabiber ve isteğe göre kimyon ile birlikte eklenir.Kerevizler yumuşayınca ocak kaapatılır. Üzerine ince ince kıyılmış kereviz yaprakları ve sızma zeytinyağı gezdirilir.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...