Tavuk Etli Kereviz
4 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğsü kuşbaşı doğranıp, orta kararda haşlanır. Piyaz şeklinde doğranan az zeytinyağında sotelendikten sonra üzerine kuşbaşı doğranmış patateslir, tavuklar eklenir ve pişmeye bırakılır. Diğer taraftan kerevizler kuşbaşı şeklinde doğranır kısık ateşte pişen diğer malzemelerin üzerine tuz ,karabiber ve isteğe göre kimyon ile birlikte eklenir.Kerevizler yumuşayınca ocak kaapatılır. Üzerine ince ince kıyılmış kereviz yaprakları ve sızma zeytinyağı gezdirilir.
AŞÇININ NOTUBU YEMEĞİ YAPARKEN AZ TAVUK SUYU VE 1 ADET PORTAKAL SUYUNU EKLİYORUM. BİRDE ÇELİK TENCEREDE PİŞİRİYORUM. oCAĞI ERKEN KAPATIP ÇELİK TENCERENİN SICAKLIĞI İLE PİŞMESİ DEVAM EDİYOR. YEMEK DAHA LEZZETLİ OLUYOR. AFİYET OLSUN.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL