Taratorlu Barbunya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Barbunyaları ayıkladıktan sonra 5 dakika haşlayıp süzün. Soğanı ince kıyıp, zeytinyağında 5 dakika hafifçe kavurun. Küp doğradığınız domatesleri ve ince kıydığınız sarmısakları da ekledikten sonra, 5 dakika daha kavurun. Dolma biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayıp, soğanlara ekleyin. Barbunyaları, su, tuz ve şekeri de ilave edip, 30-35 dakika pişirin. Tarator hazırlamak için, ekmeği suda ıslatıp sıkın ve cevizle karıştırın. Sarmısak, sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sıcak su ilave edip blenderden geçirin. Barbunyayı servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız taratoru gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.