Kuru üzümleri bir kaseye alın, üzerine sıcak su ekleyerek yumuşamaya bırakın. Pirinci ayrı bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyerek 10 dakika bekletin.
Havuçların kabuklarını soyup ince uzun doğrayın. Soğanı elma dilimi şeklinde, biberleri parmak boyutunda doğrayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Chili biberi ince halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin veya ezin.
Limon otunu 2-3 parçaya bölüp bıçak yardımıyla hafifçe ezin. Tajin kabına veya kapaklı güveç tencerenin iç tabanına koyun. Üzerine süzülmüş pirinci yayın.
Sıcak suyu ve limon suyunu üzerine gezdirin. Tajinin kapağını kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kapağını açmadan pişirin. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.