Sucuklu Kırmızılahana
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kırmızılahanayı dörde bölüp ortasındaki beyaz kısmı çıkarın. İnce kıyıp geniş bir kaba alın. Bir tencereye su koyup üzerine 5 çorba kaşığı sirke, tozşeker, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın. Kaynamış suyu lahananın üzerine döküp 30 dakika bekletin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, halka doğranmış soğanları kavurun. Daha sonra aynı tavada halka doğranmış sucuğu arkalı önlü kızartın. Lahanayı süzüp servis tabağına alın. Kalan sirke ve zeytinyağını karıştırıp lahananın üzerine gezdirin. Sucuk dilimlerini ve soğanı üzerine ilave edip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL