Somonlu Bezelye

Somonlu Bezelye

Sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği arayanlar için somonlu bezelye tarifimiz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İki yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alıp, küp doğranmış soğanı kavurun. Bezelyeyi ekleyip 5 dakika kavurduktan sonra, üzerini örtecek kadar sıcak su, karbonat, tuz ve şeker ekleyin. Suyunu kontrol ederek bezelye yumuşayana kadar pişirin.
  • 2
    Nane ekleyip 10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Somonu, kalan tereyağında önlü arkalı kızartın. Bezelye ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...