Somonlu Bezelye
Sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği arayanlar için somonlu bezelye tarifimiz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İki yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alıp, küp doğranmış soğanı kavurun. Bezelyeyi ekleyip 5 dakika kavurduktan sonra, üzerini örtecek kadar sıcak su, karbonat, tuz ve şeker ekleyin. Suyunu kontrol ederek bezelye yumuşayana kadar pişirin.
-
2
Nane ekleyip 10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Somonu, kalan tereyağında önlü arkalı kızartın. Bezelye ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
ŞEFİKA GÜNYEL