Sirkeli Patlıcan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARIN kabuklarının tamamını soyun. ‹ki parmak eninde ve boyunda doğrayın. Sivri biberleri ortalarından ikiye bölün. Domatesleri irice doğrayın. Patlıcan, biber ve domateslerin hepsini tencereye yerleştirin. Sarmısakları ezip üzerine ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de ekleyin. Suyunu koyup, kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...