Şevketi Bostanlı Mercimek Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanıp yıkanmış mercimeği, üzerini çok az aşacak kadar suyla, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Kaynayan mercimeği, ayıklanmış bulgurun üzerine döküp, karıştırın. Kapağını kapatıp, bir kenarda
    bekletin. Bir tavaya zeytinyağını aktarın. Çok ince doğranmış kuru soğan ve sarmısakları, zeytinyağında
    pembeleşene dek kavurun. Ardından kavrulmuş soğanları mercimekli bulgurun üzerine döküp karıştırın ve
    bekletin. Bu arada ince kıyılmış taze soğan, sivri biber, şevketi bostan, maydanoz, dereotu ve naneyi bir kapta iyice harmanlayın. Harmanladığınız bu malzemeyi mercimeğe ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, malzemeyi yoğurun ve elle şekil verin. Dilerseniz limonla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...