Şehzade Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci nişastası gidinceye kadar yıkayın. Üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz ekleyip yarım saat bekletin. Bademlerin üzerine sıcak su dökün. 10-15 dakika bekletip suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun. Kuş üzümünü de sıcak suya koyup şişene kadar bekletin. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. Sıvı yağı pilav tenceresine alıp kızdırın. Kabukları soyulmuş bademleri ekleyip renkleri hafif değişene kadar kavurun. Süzdüğünüz pirinci de ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, tarçın, tereyağı, tuz ve sıcak su ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL