Sebzeli Kuzu İncik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KUZU incikleri bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ara sıra üzerinde biriken köpüğü alıp, kontrol ederek (inciklere bir kürdan batırın, kürdan zorlanmadan ete batıyorsa uygun kıvama gelmiştir) haşlayın ve sudan alın. Havucu kuşbaşı, soğanı iri doğrayın. Sıvıyağı bir tencereye alıp, havuç ve soğanı kavurun. Üzerine salçayı ekleyip, bir-iki dakika daha kavurduktan sonra 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca kuzu incik, iri doğranmış kereviz, sarmısak, defne yaprağı, zencefil, tuz ve karabiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kuzu inciklerin etleri kemiklerinden ayrılmaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Safranlı pilavla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.