Sebzeli Karnabahar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAVUCU temizleyip küp küp doğrayın. Bezelyeyle birlikte yarı yarıya haşlayın. Karnabaharı yıkayıpçiçeklerini ayırın. Isıya dayanıklı bir cam kaba karnabaharları dizin. Üzerine haşlanmış bezelye vehavuçları serpiştirin. Domatesi ve sarmısakları rendeleyin. Salçayı 1 su bardağı su ile açıp, rendelenmişdomatesle karıştırın. Malzemeye kekik ve sarmısağı ekleyip tekrar karıştırın ve karnabaharların üzerine gezdirin. Yumurtayı başka bir kapta çırpıp karnabaharları n üzerine ekleyin. Üzerini bir folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL