Sebzeli Karnabahar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAVUCU temizleyip küp küp doğrayın. Bezelyeyle birlikte yarı yarıya haşlayın. Karnabaharı yıkayıp
    çiçeklerini ayırın. Isıya dayanıklı bir cam kaba karnabaharları dizin. Üzerine haşlanmış bezelye ve
    havuçları serpiştirin. Domatesi ve sarmısakları rendeleyin. Salçayı 1 su bardağı su ile açıp, rendelenmiş
    domatesle karıştırın. Malzemeye kekik ve sarmısağı ekleyip tekrar karıştırın ve karnabaharların üzerine gezdirin. Yumurtayı başka bir kapta çırpıp karnabaharları n üzerine ekleyin. Üzerini bir folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...