Sebzeli Karnabahar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAVUCU temizleyip küp küp doğrayın. Bezelyeyle birlikte yarı yarıya haşlayın. Karnabaharı yıkayıpçiçeklerini ayırın. Isıya dayanıklı bir cam kaba karnabaharları dizin. Üzerine haşlanmış bezelye vehavuçları serpiştirin. Domatesi ve sarmısakları rendeleyin. Salçayı 1 su bardağı su ile açıp, rendelenmişdomatesle karıştırın. Malzemeye kekik ve sarmısağı ekleyip tekrar karıştırın ve karnabaharların üzerine gezdirin. Yumurtayı başka bir kapta çırpıp karnabaharları n üzerine ekleyin. Üzerini bir folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL