Sebzeli Hindi Yuvası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hindi etlerini 2 parmak eninde şeritler halinde doğrayın ve döverek inceltin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp hindi etlerini ovun. İki şeridi kürdanla tutturup birbirine ekleyin ve ortası boş bir yuva haline getirin. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Diğer taraftan küp doğradığınız biberleri ve kabağı 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika sote edin. Beşamel sos için, kızdırdığınız yağa un ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaşar peyniri, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip bir kez daha karıştırın, ocaktan alın. Bir servis tabağına beşamel sosu döküp hindi yuvalarını üstüne yerleştirin. Taze soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 1-2 dakika tutup soğuk suya batırın ve suyunu süzün. Yuvaların içine, hazırladığınız sebzeli karışımdan doldurun. Hindi yuvalarını tutturduğunuz kürdanları çıkartıp bir sap taze soğanla etraflarını bağlayın. Sıcakken servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL