Sebzeli Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABAK ve havuçları rendeleyin. Mantarları doğrayın. Daha sonra derin bir kaba alın. Kuşbaşı doğradığınz butları, mantar çorbasını, zeytinyağını, kırmızı pulbiberi, naneyi, karabiberi ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Güveçlerin içini sıvıyağla yağlayın. Karışımı güveçlere paylaştırın. Güveçlerin üzerine kaşar peynirlerini yerleştirin. Milföyle ağızlarını kapatın. Yumurta sarısını çırparak milföylerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...