Sebze Suflesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kerevizi soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın ve kararmaması için bir kaba aktarıp, üstünü örtecek kadar limonlu suda bekletin. Havuçları soyup kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğrayın. Pırasanın yeşil kısımlarını atıp, beyaz yerlerini önce parmak şeklinde kesin. Bu parçaları da, önce dikey olarak ortadan ikiye, daha sonra kibrit çöpü şeklinde kesin. Bu işlemlerden sonra bütün sebzeleri bir tavaya koyup, 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Diğer tarafta yumurta akları ile sarılarını pişirin, ayırın. Akları mikserde kar gibi olana dek çırpın. Yağda kavrulmuş sebzeleri bir kaseye aktarıp üzerine un, yumurta sarıları, tuz ve karabiberi katıp harmanlayın. Ardından yumurta akılarını da katıp karıştırın. Kalan tereyağı ile 6 adet sufle kabını yağlayın. İçlerine sebzeli karışımı pay ederek doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.