Sardalya Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balığı ayıklayıp, kılçığını çıkarın. Bol suyla yıkayın ve süzün. Tereyağını bir tavaya alın ve kıyılmış biberi soteleyin. Sarımsak ve küp doğranmış domatesi katıp, sotelemeye devam edin. Mantarların zarını soyun ve dilimleyip, karışıma ilave edin. 2-3 dakika soteledikten sonra soya sosunu katın ve ocağın altını kapatın. Kekik, karabiber ve kimyon katıp, karıştırın. Güvecin dibine mantarlı karışımın yarısını yayın. Üzerine kelebek gibi açtığınız balığı dizin. Üzerine kalan mantarlı karışımı yayın. Limon dilimlerini yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.