Sofra
Göz alıcı safran sosuyla kaplanmış dil balığı, zarif ve lezzet dolu bir gastronomik deneyim sunuyor.

ALİ KILIÇ

1 Porsiyon
20 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet dil balığı

    1 dilim somon

    1 adet yumurtanın akı

    2-3 adet bebek ıspanak yaprağı

    1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Sos için:

    1'er kahve fincanı krema ve su

    1 yemek kaşığı ufalanmış balık bulyon

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    Yarım çay kaşığı safran

    1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Servis için:

    2-3 dal dereotu

    5 çiçek haşlanmış brüksel lahanası

    Yarımşar sarı ve kırmızı biber

Ayıklanmış dil balığından iki adet fileto çıkarın. Somon ve yumurta akını blenderden geçirin. Bir adet dil balığı filetosunun içine somonu sürün. Diğer filetonun içine ıspanak yapraklarını yerleştirip rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Sos için, krema, su ve balık bulyonu yarı yarıya çekene dek kaynatın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Safran, karabiber ve limon suyu ekleyip ocaktan alın. Blenderden geçirin. Dil balığı kılçığını çember şekline getirip iple bağlayın. Zeytinyağında kızartıp ipi çıkarın. Balığı servis tabağına alın. Çevresine dereotu, brüksel lahanası ve biber yerleştirin. Üzerlerine kılçığı oturtun. Sos gezdirip servis yapın.