Sadrazam Usulü Piliç Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Piliç bonfileleri streç filme sarın. Döverek, inceltin. Soğanı ince kıyın. Havuçların kabuğunu soyup, rendeleyin. İnce kıyılmış mantar, soğan ve 2 adet pastırmayı tereyağında soteleyin. Dövülen piliçlerin içerisine tuz ve karabiber serpin. Bütün pastırma dilimlerini koyun. Sote edilen malzemeyi soğutun. Havuç ve kaşar peynirini karıştırın. Hazırladığınız bu iç malzemesini piliçlerin üzerine koyup, börek gibi sarın. Yumurtaları çırpın. Tuz ekleyin. Piliçleri önce una sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayarak, pane hazırlayın. Sıvıyağda kızartın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...