Rize usulu Hamsi Buğlama

Hamsinin her şekli güzeldir fakat buğlama hamsinin yemesi çok başkadır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    •Zeytinyağı kapaklı bir tavaya dökuyoruz sonra soğanları halka dilimliyoruz. Kalınlıkları ne çok ince ne çok kalın olmasını öneririm.
    •Soganları yagın ustune gelişi güzel serpiyoruz.
    •Üstüne temizlenmiş ve ayıklanmiş hamsileri istediginiz sekilde diziyorsunuz.
    •En son olarak tuz, Karabiber ve mandanoz yapraklarını kalın dograyarak uzerine serpin. ( Maynadonozda miktar belirtmedim, tamamen damak zevkinize kalmış
    •Çok az su ekliyoruz, çay bardağının ceyregi kadar ve kısık ateşte kapağı kapalı bir sekilde pişmeye bırakıyoruz. suyunu saldıktan sonra kapağı açık suyu cekmesini bekliyoruz.
    •Suyunu saldiktan sonra, kapagini kaldiriyoruz ve atesi orta konuma getirip suyunu cekmesini sagliyoruz. Suyunu yeteri kadar cekmez ise kasik yardimi ile suyunu alabilirsiniz.
    •Yaklaşık 30dk filan sürmekte.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.