Rize usulu Hamsi Buğlama
Hamsinin her şekli güzeldir fakat buğlama hamsinin yemesi çok başkadır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
•Zeytinyağı kapaklı bir tavaya dökuyoruz sonra soğanları halka dilimliyoruz. Kalınlıkları ne çok ince ne çok kalın olmasını öneririm.
•Soganları yagın ustune gelişi güzel serpiyoruz.
•Üstüne temizlenmiş ve ayıklanmiş hamsileri istediginiz sekilde diziyorsunuz.
•En son olarak tuz, Karabiber ve mandanoz yapraklarını kalın dograyarak uzerine serpin. ( Maynadonozda miktar belirtmedim, tamamen damak zevkinize kalmış
•Çok az su ekliyoruz, çay bardağının ceyregi kadar ve kısık ateşte kapağı kapalı bir sekilde pişmeye bırakıyoruz. suyunu saldıktan sonra kapağı açık suyu cekmesini bekliyoruz.
•Suyunu saldiktan sonra, kapagini kaldiriyoruz ve atesi orta konuma getirip suyunu cekmesini sagliyoruz. Suyunu yeteri kadar cekmez ise kasik yardimi ile suyunu alabilirsiniz.
•Yaklaşık 30dk filan sürmekte.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL