Rendang Tok (Baharatlı et)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Etİ toz rezene, toz kişniş ve tuzla marine edin. Yağı bir tavaya alıp kızdırın. Arpacık soğan ve sarmısakları soyup tavaya alın. Zencefil, zerdeçal ve limon bitkisini de tavaya alıp kokusu çıkana kadar sote edin ve sonra kırmızı biberi ekleyin. Marine edilmiş eti de tavaya alıp iyice karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Sonra misket limon yaprağını ve zerdeçal yaprağını ekleyip iyice karıştırın. Sonra tane kimyon ve köri ekleyin. Son olarak Gula Melaka ve hindistancevizi sütünü ekleyip iyice karıştırın. Kıvam alıncaya kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL