Pırasa Kalyesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PIRASALARI temizleyip 2 cm boyunda verev olarak kesin. Eti düz bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağı ve ince kıyılmış soğan ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Etli harcı tencerenin ortasına toplayın. Doğradığınız pırasaları etrafına dizin. Üzerine et suyu, koruk ekşisi, tuz ve pulbiber ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirip servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL