Piliçli Paprikaş
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye margarini alın. Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Domatesi küp doğrayıp, tavuk etleri ile birlikte yağa ekleyin. Kırmızı tozbiber ve tuz katıp, etlerin rengi dönene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı un ilave edin. 5 dakika daha kavurun. 2 su bardağı su ekleyip, tavuk etleri yağıyla kalana dek pişirin. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için, yumurta, un ve tuzu karıştırın. Koyu, kek kıvamından daha sert bir hamur yapın. Hamurdan kaşıkla alıp, kaynar suya atın ve 15 dakika haşlayın. Servis tabağına hamurları alın. Ortasına tavuklu malzemeyi koyun. Yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL