Piliçli Paprikaş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye margarini alın. Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Domatesi küp doğrayıp, tavuk etleri ile birlikte yağa ekleyin. Kırmızı tozbiber ve tuz katıp, etlerin rengi dönene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı un ilave edin. 5 dakika daha kavurun. 2 su bardağı su ekleyip, tavuk etleri yağıyla kalana dek pişirin. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için, yumurta, un ve tuzu karıştırın. Koyu, kek kıvamından daha sert bir hamur yapın. Hamurdan kaşıkla alıp, kaynar suya atın ve 15 dakika haşlayın. Servis tabağına hamurları alın. Ortasına tavuklu malzemeyi koyun. Yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...