Pazılı Minik Köfteler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru çok az soğuk su ile ıslatın. Soğanı rendeleyin. 100 gram kıyma, irmik, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Köfteleri buharda haşlayın. Diğer tarafta pazıları incecik kıyın ve çok az haşlayın. Suyunu sıkıp, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın. Servis tabağına alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı alın. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi yağda kavurun. Haşlanan köfteleri de ekleyip, biraz soteleyin. Daha sonra köfteleri yoğurtlu karışımın üzerine ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL