Patlıcanlı Piliç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuğu bir tencereye alın. Üzerine su ve kabukları soyulmuş 1 adet bütün soğan ekleyin. Haşlayıp kenara alın. Patlıcanı alacalı soyup boylamasına şeritler halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın ve sıvıyağda kızdırıp kenara alın. Sivri biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri dilimleyin. Tavuk parçalarını kızarmış patlıcan dilimleri ile sarın. Üzerine birer parça biber ve domates yerleştirin. Kaymaması için kürdanla tutturun. Daha sonra tavukları bir fırın tepsisine yerleştirin. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edin. 1-2 dakika sonra su, tuz ve baharatları ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sosu tepsideki tavukların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.