Patlıcan huruş
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SIVIYAĞI tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirin. 4-5 parçaya ayırdığınız eti ekleyip, etler suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Salça ve su ekleyip pişmeye bırakın. Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Sıvıyağda kızartıp, fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın. Kızaran patlıcanları ayrı bir tencereye dizin. Üzerine rendelenmiş domates, kesmeşeker ve diğer tenceredeki etleri suyuyla birlikte ekleyin. Tuz, karabiber ve tarçın ilave edip 5 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine tarçın ve taze çekilmiş karabiber serpin. Fırınlanmış domatesle birlikte servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL