Patlıcan Yelpazesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun. Sapını kopartmadan uzunlamasına dörde dilimleyin. Bir tencerede suyu kaynatın. Limon ve tuz atıp patlıcanları haşlayın. Haşladığınız patlıcanların suyunu iyice sıkın ve una bulayıp, yelpaze şekli vererek sıvıyağda kızartın. Etleri, biberleri, havucu ve kabakların ortasını çıkartıp jülyen doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine sırası ile et, havuç, kabak, kırmızı biber ve yeşil biber ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencereyi ocaktan almadan önce kremayı ilave edip karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları yağlanmış tepsiye alın. Üzerine kavurduğunuz içi paylaştırın. Fırında 15 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyene kadar fırında tutup sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL