Parmak Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    ETİ kuşbaşından biraz daha iri doğrayıp yıkayın. 2 su bardağı suyla haşlayıp kenara alın. Tereyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanları sote edin. Salça ve eti ilave edin. Birkaç dakika daha sote ettikten sonra, üzerine 2 su bardağı daha su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 20-25 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer tarafta patlıcan ve biberleri 5 cm uzunluğunda doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletin. Süzüp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın. Ardından biberleri de kızartıp kenara alın. Eti güveçlere paylaştırın. Üzerine kekik ve karabiber serpin. Kızarmış patlıcan ve biberleri ekleyip maydanoz serpin. En üste halka doğradığınız domatesleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...