Pancar otlu Levrek

Sağlıklı ve pratik pancarotlu levrek tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pancar otunu yıkayıp elinizle ikiye bölün. Daha sonra kaynar suya batırıp çıkarın. Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın ve parmak şeklinde doğrayın.
-
2
Zeytinyağını büyük bir tavaya koyup, ince kıyılmış soğanı ve havucu ekleyin. Soğanın rengi dönene dek sote edin. Kıyılmış sarımsak, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü tavaya ekleyin. Üzerine balığı katıp soteleyin.
-
3
Balığın pişmesine yakın pancar otunu ekleyin. Birkaç kere karıştırdıktan sonra yarım su bardağı sıcak su ve tuz ilave edin. 5 dakika daha pişirip servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL