Nohutlu Patates Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
NOHUDU bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve yumuşayana kadar haşlayın. Tekrar suyunu süzün ve derin bir kaba alın. Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyun ve nohudun içine katın. Bir yandan yoğururken bir yandan da ince bulguru ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu katın. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız harçtan iri köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayın ve kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL