Mezgit Simit

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıkladığınız balıkları bir parmak uzunluğunda doğrayın. Doğradığınız dilimleri halka haline getirin. Halkaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son susama batırıp kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Garnitür için patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Ezdiğiniz patlıcanı, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu, yumurta sarısı, zeytinyağı ve tuzu, derin bir tencerenin içinde çırpma teliyle 5 dakika çırpın. Tencereyi ocağa oturtup kısık ateşte 4-5 dakika daha çırpın. Hazırladığınız garnitürü servis tabağına yayıp, üzerine kızarttığınız halka mezgitleri dizin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.