Mevlana Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün etle birlikte haşlayın. Süzüp suyu kenara alın. Kestaneleri bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyerek haşlayın. Soğutup soyduktan sonra irice kıyın. Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın, havucu ince kıyın. Eti haşlama suyunu 3 su bardağına tamamlayın ve bir-iki taşım kaynatın. Sıvı yağı bir tencereye alıp dolmalık fıstığı kavurun ve yağdan alın. Aynı yağa yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Üzerine havucu katıp kavurun. Pirinci süzüp birkaç kez sudan geçirdikten sonra tencereye aktarın ve beyazlaşana kadar kavurun. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibaharı katın. Üzerine kaynattığınız 3 su bardağı suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Pilav suyunu yarı yarıya çekince et, nohut ve kestaneyi ilave edin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.